top of page

Frans Steijger

 

Geboren in 1961 als kleine jongen en nu groot en volwassen geworden maar nog wel met dat kleine kindje in mij.

 

Het ontstaan van mijn creativiteit

Het maken van kunst en sieraden is ontstaan rond 1994. Na een jaar  dat ik mijn bedrijf FDinero in 1997 als vegetarisch kok ben gestart begon ook de verkoop van mijn kunst en sieraden te lopen (klick hier om de koks website Fdinero te bekijken).

 

Ik ben altijd al een creatief beestje geweest en maakte van alles. Dat was meer als hobby, maar op een gegeven moment had ik een foto boekje gemaakt van de dingen die ik maakte. Daardoor konden mensen ineens zien wat ik maakte.

 

En zo kwam het dat er  iemand een object van mij wilde kopen. Natuurlijk heel leuk dat mensen het mooi vinden wat je maakt en het dan ook nog eens willen kopen.

 

Een maand later kreeg ik de vraag of ik een metalen vorm (thetraeder) kon maken van draadwerk. En dat kon ik. Daarna wilde die meneer er elk jaar een paar honderd bestellen. Ik moest toen zelf uitzoeken hoe ik die vorm makkelijk in grote aantallen kon maken. Dat vond ik een geweldige uitdaging waar veel bij kwam kijken. Ook wakkerde dat mijn creativiteit nog meer aan en ging in nieuwe objecten voor mijzelf maken.

 

Op een gegeven moment had ik veel gemaakt en leek het mij leuk om op een kunstmarkt te gaan staan met mijn spulletjes. Het leek mij toen ook leuk om  kleinere objecten te maken voor die markten en daaruit is het maken van sieraden ontstaan.

 

Ik dacht in het begin dat dat gepriegel met kleine dingen niks voor mij was en het geduld daar niet voor had. Maar het was tegenover gesteld van wat ik er van verwacht had.

 

Metaal

Ik werk voornamelijk met metaal zoals zilver, brons, koper, messing en alpaca. Soms gebruik ik edelstenen of andere materialen.

 

Momenteel zit ik in een nieuwe fase en laat ik mij ook inspireren door de Indonesische cultuur.

 

Elke inspiratie of opdracht van buitenaf is welkom. Dus zou u iets speciaals wilen dat elders niet te krijgen is of u wil juist iets unieks dat anderen niet hebben? Laat u het mij  dan weten.

 

Ik ontwerp ook logo's voor bedrijven. En ik kan van een enkel sieraad of object ook meerdere exemplaren leveren.

 

Mijn doel is om vooral lekker bezig te zijn met mijn werk en de opdrachten die ik krijg met zoveel mogelijk liefde en aandacht te vervaardigen.

 

Als ik sieraden en objecten maak voel ik mij als een vis in het water en ga elke uitdaging op dat gebied aan.

bottom of page